Aktuális hírek

A Hexagon Geospatial és a Huawei közös csapat bemutatták az Okos Város megoldásokat a CeBIT 2017 rendezvényen

A Hexagon Geospatial büszkén jelentette be, hogy a Huawei-el közös csapatot alkotva Hannoverben, Németországban a CeBIT2017 Konferencián együtt bemutatták az Okos Városok fejlesztéséhez szükséges megoldásaikat. Huawei, az Információ és Kommunikáció technológia...

GeoMedia szoftver

Az egyik leghatékonyabb integratív térinformatikai elemző eszköz

GM_1_bÜgyfelei legnagyobb megelégedésére hatékonyan integrálja térbeli adatait a napi munkafolyamatokba. A Tekiré Kft. által forgalmazott GeoMedia® szoftver képes a valódi adat integráció megvalósítására. A teljes adat integráció révén egyetlen GIS környezetbe szervezhetők a különböző formátumú és származási helyű adatok. Könnyedén belátható, hogy egyetlen környezetben sokkal egyszerűbb a megjelenítés, az elemzés és az adatszolgáltatás, mint 2-3 platform párhuzamos használata mellett. Az adatok fordítása, konverziója teljesen szükségtelen. Elkerülheti a redundáns, elavult adatokból fakadó problémákat, mivel a GeoMedia technológiával minden adat közvetlenül elérhető. A GeoMedia adatszerver technológiája támogatja a nyílt szabványokat, így hozzáférést biztosít az összes számottevő térbeli és CAD adatformátumhoz, és a piaci szabványnak megfelelő relációs adatbázisokhoz is.

A GeoMedia az elemző eszközök teljes skáláját biztosítja, mind az attribútum, mind a térbeli lekérdezéseket tekintve. Lehetőség van buffer zónák létrehozására, térbeli fedés vizsgálatára, és tematikus térképek készítésére is. Az unikális adatszerver technológiának köszönhetően könnyedén készíthetők elemzések különböző adatformátumban tárolt adatok összehasonlításával is. A GeoMedia-nak egyedülálló tulajdonsága, hogy egy lépésben végrehajthatók vele what-if típusú elemzések. A GeoMedia ugyanis képes egyidejűleg több elemzési műveletet elvégezni az egymásra épülő lekérdezések végeredményének azonnali, dinamikus megjelenítésével. Ez azt jelenti, hogy a folyamatban bármely ponton megváltozó adatok azonnal megváltoztatják a végeredményt is.

A legtöbb térinformatikai alkalmazásnak a végcélja a térkép előállítás. A GeoMedia 'layout' készítő eszközei nagymértékű rugalmasságot biztosítanak a térképek tervezésében. Az operátor a szoftverrel pontosan olyan térképet tud készíteni, amilyen a követelmény. A könnyen kezelhető szabványos eszközök segítségével egyszerű, de gyorsan frissíthető, vagy kitűnő minőségű, kartografált térképek is előállíthatók. Mindegy, hogy a weben, nyomtatott formában, vagy egyszerűen fájlként kell terjeszteni a térképet. A GeoMedia minden eszközt biztosít ahhoz, hogy az intézményen belül, vagy a világhálón közkinccsé lehessen tenni a kész térképeket.


A GeoMedia egy teljesen újszerű un. katalógus eszközkészletet kínál a szabványosított térbeli metaadatok megjelenítésére és lekérdezésére. A GeoMedia Catalog az FGDC metaadat szabványon alapul, és támogatja az ISO-19115 metaadat rekordok exportját is. Az új “Catalog Explorer” minden GeoMedia felhasználó számára lehetővé teszi az intézményi Catalog adatbázisok lekérdezését. Ezekből elérhetők a felhasználók következő projektjéhez kapcsolódó rétegek, képek, így felkészültebbek lehetnek az operátorok.

Ha további információkra van szüksége a termékeinkről és megoldásainkról írjon emailt a sales@tekire.hu címre.

Megosztom:   Hozzáadás a Delicious-hoz Hozzáadás az Facebook-hoz Hozzáadás a Twitter-hez Hozzáadás a Google könyvjelzőkhöz Hozzáadás a Technorati-hoz Hozzáadás a Myspace-hez Hozzáadás a Yahoo-hoz Hozzáadás a Startlap-hoz Hozzáadás az IWIW-hez