Aktuális hírek

A Hexagon Geospatial és a Huawei közös csapat bemutatták az Okos Város megoldásokat a CeBIT 2017 rendezvényen

A Hexagon Geospatial büszkén jelentette be, hogy a Huawei-el közös csapatot alkotva Hannoverben, Németországban a CeBIT2017 Konferencián együtt bemutatták az Okos Városok fejlesztéséhez szükséges megoldásaikat. Huawei, az Információ és Kommunikáció technológia...

GeoMedia WebMap szoftver

Kiemelkedő teljesítmény és interoperabilitás

A GeoMedia WebMap az Intergraph web-alapú térképi megjelenítő és elemző eszköze. A szoftver térbeli adatokra épülő interaktív weboldal, vagy webszolgáltatás létrehozását és működtetését támogatja. A WebMap részét képező Publisher eszköz révén mindez akár web programozás nélkül is lehetséges. Amennyiben összetett rendszer kiépítése a cél, számos programozható objektum áll rendelkezésre, melyekkel saját térképes weboldal hozható létre, vagy egy már meglévő oldalt lehet képessé tenni térbeli adatok szolgáltatására.

A GeoMedia WebMap minden olyan térbeli adatformátumhoz közvetlen, valós idejű adatkapcsolatot biztosít, amit a GeoMedia támogat. A GeoMedia WebMap-ban az asztali GeoMedia szoftver minden térbeli elemző funkcionalitása megtalálható. Ez azt jelenti, hogy a WebMap segítségével a kliens oldalon egyetlen webböngészőt (IE, Firefox, Opera) használva egy olyan nagy teljesítményű, dinamikus térinformatikai alkalmazás építhető, aminek a funkcionalitását korábban csak asztali GIS szoftverek nyújtották.

Mindemellett a WebMap egy teljesen skálázható web architektúrát nyújt az un. "Web Presentation" technológiával. A technológia lehetővé teszi raszteres és vektoros kimeneti formátumú térképek generálását. Az egyik ilyen vektor formátum a Scalable Vector Graphics, (SVG) ami véleményünk szerint a fejlett megjelenítési funkcióinak köszönhetően leginkább alkalmas a flottamenedzsment támogatására (pl.: weben keresztüli renderelés). A skálázható web architektúra lehetővé teszi a szerver oldali méretbeli fejlesztést kódszerkesztés nélkül, amennyiben a felhasználói oldalon a felhasználók, vagy felhasználói kérések száma jelentősen megnövekedne.


Legfontosabb tulajdonságok


Interoperabilitás

Ez az a tulajdonság, ami a leginkább megkülönbözteti a GeoMedia WebMap-ot a többi hasonló célra használható szoftvertől. Az interoperabilitás lehetővé teszi, hogy a weboldalt úgy lehessen implementálni, hogy a kliens oldalon a felhasználók több adatbázisból származó eltérő formátumú adatokat használhatnak konverzió nélkül, így az adatok mindig a saját natív formátumukban maradnak. Az Intergraph ezt a jellemzőt a Geographic Data Objects (GDO) technológia kifejlesztésével hozta létre. A fejlesztők minden egyes közismert GIS és CAD adatformátumhoz különálló GDO szervert építtettek, és ezeket a GeoMedia termékcsalád minden tagjába implementálták.

Rugalmas megjelenítés

webmapA GeoMedia WebMap támogatja a térképgenerálást SVG (Scalable Vector Graphics) formátumban. Az SVG formátum a W3C grafikus formátum specifikációja, egy XML alapú definíció a változtatható formátumú grafikus megjelenítésre. A GeoMedia WebMap kimenetként mind a tömörített (SVGZ), mind a tömörítetlen SVG fájlokat támogatja. A szoftver segítségével definiálhatók egymásra lapolt stílusok a szimbológia kiterjesztése érdekében, így a rendszer az SVG formátum támogatásának minden előnyét képes nyújtani. Mindemellett a program rendelkezik az un. Extensible Style Language Transformations (XSLT) elvégzésének a képességével a kimeneti SVG fájlon, ami így teljes mértékben testreszabható, és az elérhető legjobb minőségű térképes Web alkalmazás kimenet. Egy szkripting API is biztosított a kliens oldali funkcionalitás kiteljesítésére. Összességében az SVG egy korszerű vektor formátum, ami a gazdagon szimbolizált térképi kimenetek generálását teszi lehetővé a kliens oldalon.

Nagy kapacitású elemző eszközök

A GeoMedia WebMap a versenytársainál szignifikánsan több térbeli elemzési lehetőséget kínál. Ez a funkcionalitás kiszélesíti a felhasználók körét a nem szokványos GIS felhasználókra is. Gyakorlatilag a leggyakrabban használt népszerű asztali GIS elemző eszközök (mint például a GeoMedia) funkcionalitása használható web kliensen keresztül. Teljesen kezdő felhasználók is képesek bonyolult térbeli lekérdezéseket végrehajtani, és így értékes térbeli elemzési eredményeket előállítani, például egy gombnyomással készíthetők tematikus térképek. Ilyen eszközök korábban csak a GIS szakértőknek álltak rendelkezésére.

Skálázhatóság

Egyedülálló módon a felhasználó annyi CPU-t, vagy szerver hardvert adhat a rendszerhez, amennyit csak módjában áll rendszerbe állítani anélkül, hogy újra kéne készíteni a teljes WebMap-os oldalt. Ez a tulajdonság nagymértékben csökkenti a WebMap alapú rendszerek bővítésének költségeit, abban az esetben, ha például új adatforrások rendszerbe kerüléséhez kell a mérettel alkalmazkodni. A végfelhasználói oldalon a GeoMedia WebMap konfigurálható úgy, hogy csak annyi felhasználó férjen hozzá csak ahhoz az adathoz, amit az Adminisztrátor beállít. A WebMap szoftvert úgy tervezték, hogy egyszerre több ezer felhasználót is képes legyen rövid időn belül kiszolgálni. Ez teszi a WebMap-ot az ideális termékké a térbeli információk Web oldalon történő szolgáltatására. A http://www.terramapserver.com/en/ oldalon élőben látható a technológia működése.

Megosztom:   Hozzáadás a Delicious-hoz Hozzáadás az Facebook-hoz Hozzáadás a Twitter-hez Hozzáadás a Google könyvjelzőkhöz Hozzáadás a Technorati-hoz Hozzáadás a Myspace-hez Hozzáadás a Yahoo-hoz Hozzáadás a Startlap-hoz Hozzáadás az IWIW-hez