Aktuális hírek

A Hexagon Geospatial és a Huawei közös csapat bemutatták az Okos Város megoldásokat a CeBIT 2017 rendezvényen

A Hexagon Geospatial büszkén jelentette be, hogy a Huawei-el közös csapatot alkotva Hannoverben, Németországban a CeBIT2017 Konferencián együtt bemutatták az Okos Városok fejlesztéséhez szükséges megoldásaikat. Huawei, az Információ és Kommunikáció technológia...

Elkészült Törökbálint GIS rendszere

Település, ahol tényleg működik a térinformatika

Törökbálint polgármestere 2010. március 19-én sajtótájékoztató keretében mutatta be a város új, a polgárok számára is nyilvános felülettel rendelkező tér-információs rendszert. A rendszer az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában valósult meg, és elsősorban az Intergraph technológiai alapjain nyugszik.

  A rendszer kiépítése során a ViaMap Kft-vel gondosan felmértük a felhasználói igényeket. Így alakult ki az a webes felület, ami nem igényel semmilyen letöltendő programot, és mindenki a felhasználói jogosultságának megfelelően kérdezhet le, vagy szerkeszthet adatokat. A publikus részen a település legfontosabb aktuális adatai érhetőek el.

A GIS rendszer rendkívül könnyen kezelhető, így nem csak az önkormányzat beruházási irodájának vált mindennapos eszközévé, hanem a pénzügyi vagy az adóügy iroda munkájában is rendszeresen használják. Beruházások esetén például könnyen ellenőrizhető a közművek elhelyezkedése, pénzügyi vagy adóügyi szempontból gyorsan megállapíthatóak az önkormányzati vagy állami kezelői jogok és a tulajdonjogi viszonyok. Könnyen megállapítható többek között a fizetendő telekadó is.

 

A Tekiré Kft nemcsak a rendszer kiépítését, hanem a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak betanítását és a rendszer felügyeletét is elvállalta, így szavatolva a rendszer hosszútávú működését.

 

torokbalint1

sajtótájékoztató, Törökbálint

Az Intergraph technológiájának köszönhetően a rendszer rendkívül rugalmas, a későbbiekben is könnyen alakítható az önkormányzat feladataihoz. Alapja egy GeoMedia Webmap, az adat szerkesztéshez GeoMedia 6.1 pro, a terepi adatgyűjtéshez pedig GeoMedia OnDemand szoftverek kerültek felhasználásra.

 

 

torokbalint2

sajtótájékoztató, Törökbálint

(jobbra Turai István polgármester)

A 2010. március 19-én tartott sajtótájékoztatón a Polgármesteri Hivatal irodáinak munkatársai mutatták be a rendszert, saját jogosultságaikon és feladataikon keresztül.

 

 

A térképes portál itt érhető el: http://terkep.torokbalint.hu/

 

Megosztom:   Hozzáadás a Delicious-hoz Hozzáadás az Facebook-hoz Hozzáadás a Twitter-hez Hozzáadás a Google könyvjelzőkhöz Hozzáadás a Technorati-hoz Hozzáadás a Myspace-hez Hozzáadás a Yahoo-hoz Hozzáadás a Startlap-hoz Hozzáadás az IWIW-hez