Aktuális hírek

A Hexagon Geospatial és az Intergraph a 10 éves évfordulót ünnepelnek a csehországi geoportál kapcsán

A Hexagon Geospatial és az Intergraph SG&I diviziója örömmel tudatják, hogy immár a 10 éves évfordulóját ünneplik annak, hogy a Csehország Földmérési Intézetét támogatják a Cseh Geoportál fejlesztésében és kiterjesztésében.

A svéd Hexagon AB felvásárolta az Intergraph-ot

Július 6.-án a svéd Hexagon AB és az Intergraph vezetőségei megállapodtak az Intergraph felvásárolásáról 2,125 milliárd dolláros áron. A tranzakció során az Intergraph a Hexagon AB. leányvállalatává vált. Az Intergraph termékei a jövőben továbbra is Intergraph márkanév megőrzésével kerülnek forgalomba. Az Intergraph termékek és megoldások magyarországi forgalmazását a tulajdonosi változások közvetlenül nem érintik. Várhatóan az európaivá vált cég rugalmasabban fog reagálni az európai ügyfeleinek igényeinek a teljesítésére.

Elkészült Törökbálint GIS rendszere

Település, ahol tényleg működik a térinformatika

Törökbálint polgármestere 2010. március 19-én sajtótájékoztató keretében mutatta be a város új, a polgárok számára is nyilvános felülettel rendelkező tér-információs rendszert. A rendszer az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában valósult meg, és elsősorban az Intergraph technológiai alapjain nyugszik.

  A rendszer kiépítése során a ViaMap Kft-vel gondosan felmértük a felhasználói igényeket. Így alakult ki az a webes felület, ami nem igényel semmilyen letöltendő programot, és mindenki a felhasználói jogosultságának megfelelően kérdezhet le, vagy szerkeszthet adatokat. A publikus részen a település legfontosabb aktuális adatai érhetőek el.

A GIS rendszer rendkívül könnyen kezelhető, így nem csak az önkormányzat beruházási irodájának vált mindennapos eszközévé, hanem a pénzügyi vagy az adóügy iroda munkájában is rendszeresen használják. Beruházások esetén például könnyen ellenőrizhető a közművek elhelyezkedése, pénzügyi vagy adóügyi szempontból gyorsan megállapíthatóak az önkormányzati vagy állami kezelői jogok és a tulajdonjogi viszonyok. Könnyen megállapítható többek között a fizetendő telekadó is.

 

A Tekiré Kft nemcsak a rendszer kiépítését, hanem a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak betanítását és a rendszer felügyeletét is elvállalta, így szavatolva a rendszer hosszútávú működését.

 

torokbalint1

sajtótájékoztató, Törökbálint

Az Intergraph technológiájának köszönhetően a rendszer rendkívül rugalmas, a későbbiekben is könnyen alakítható az önkormányzat feladataihoz. Alapja egy GeoMedia Webmap, az adat szerkesztéshez GeoMedia 6.1 pro, a terepi adatgyűjtéshez pedig GeoMedia OnDemand szoftverek kerültek felhasználásra.

 

 

torokbalint2

sajtótájékoztató, Törökbálint

(jobbra Turai István polgármester)

A 2010. március 19-én tartott sajtótájékoztatón a Polgármesteri Hivatal irodáinak munkatársai mutatták be a rendszert, saját jogosultságaikon és feladataikon keresztül.

 

 

A térképes portál itt érhető el: http://terkep.torokbalint.hu/

 

Megosztom:   Hozzáadás a Delicious-hoz Hozzáadás az Facebook-hoz Hozzáadás a Twitter-hez Hozzáadás a Google könyvjelzőkhöz Hozzáadás a Technorati-hoz Hozzáadás a Myspace-hez Hozzáadás a Yahoo-hoz Hozzáadás a Startlap-hoz Hozzáadás az IWIW-hez